Yhdistyksen historia

Uuden Tuulen Martat perustettiin Tapiolassa 9.12.1998. Yhdistyksen ensimmäiseen hallitukseen kuuluivat puheenjohtaja Maire Härus, sihteeri Sini Puntanen ja rahastonhoitaja Annikki Salminen. Muut hallituksen jäsenet olivat Ester Lehtoaro, Marjo Ruusunen, Birgit Bollström ja Benita Pasanen.

Perustamisvuonna jäseniä oli 14. Ensimmäisinä vuosina jäsenmäärän kasvu pysyi tasaisena ja vuonna 2003 jäseniä oli jo 37. Aluksi kokoonnuttiin joka kolmas tiistai Tapiolan kirkolla. Tällä hetkellä kokoontumispaikkana on Tapiolan Palvelukeskus ja kokoonnumme keskimäärin joka toinen maanantai.

Uuden Tuulen Marttojen ensimmäisen taitoavaimen suorittivat vuonna 2002 Anu Asikainen, Birgit Bollström, Päivi Lagerwall ja Marja-Leena Tiensuu. Seuraavana vuonna Marja-Leena Tiensuu suoritti toisen taitoavaimen. Vime vuosina taitoavaimen ovat suorittaneet Arja Hotakainen, Thea Nieminen ja Tyti Laakso. Tällä hetkellä taitoavaimen on suorittanut kahdeksan yhdistyksen jäsentä.

Yhdistyksessä oli vuoden 2019 lopussa 140 jäsentä. Martta-iltoja pidetään joka toinen maanantai erilaisten aiheiden ympärillä. Illoissa on saatu tietoa mm. ruoista, puutarhanhoidosta, kodinhoidosta, kulttuurista, käsitöistä ja pukeutumisesta. Yhdistyksemme jäsenet ovat osallistuneet aktiivisesti myös Uudenmaan Marttojen järjestämille ruokakursseille.

Lisäksi Uuden Tuulen Martat käyvät säännöllisesti Espoon teatterissa, tutustuvat lähialueen historiaan, vierailevat museoissa ja tekevät retkiä kulttuurikohteisiin. Yhdistys on osallistunut myös vuosittain järjestettäviin Tapiolan seurakunnan joulumyyjäisiin ja elokuussa järjestettävään Makujen Tapiola –tapahtumaan. Uuden Tuulen Martat ovat osallistuneet aktiivisesti espoolaisten marttayhdistysten yhteisiin tilaisuuksiin.

Yhdistys hankkii varoja myyjäisillä ja Uuden Tuulen Martat ovatkin voineet lahjoituksilla tukea erilaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä. Annamme vuosittain kotitalousstipendin Tapiolan koulun viimeisen luokan kotitalouden opiskelijalle.

Uuden Tuulen Martoissa toimii Kässämartta-ryhmä. Keväällä 2012 ryhmä kävi tekemässä kerran kuussa käsitöitä dementiakoti Villa Tapiolassa. Samalla seurusteltiin asukkaiden kanssa.

Vuosi 2013 oli yhdistyksen juhlavuosi. Yhdistys täytti 15 vuotta 9.12.2013 ja juhlia vietettiin 42 hengen voimin Hanasaaressa hyvän ruuan ja ohjelman merkeissä. Tilaisuudessa jaettiin pronssiset ansiomerkit Ester Lehtoarolle, Annikki Salmiselle ja Marjo Ruususelle.

Vuonna 2018 vietettiin yhdistyksen 20-vuotisjuhlia ravintola Vistassa. Tilaisuudessa oli läsnä 34 yhdistyksemme jäsentä sekä yhdistyksen "äiti" Anne Lempinen. Maarit Rahikaiselle jaettiin pronssinen ansiomerkki sekä Helena Lomperille vapaaehtoistoimijan merkki.

Vuonna 2018 aloitettiin tiiviimpi yhteistyö Tapiolan seurakunnan  ja Taavin Muistipalvelukeskuksen kanssa.
Martat ovat leiponeet täytekakut kirkon järjestämiin ikäihmisten syntymäpäiväjuhliin ja auttaneet erilaisissa tilaisuuksissa leipomalla pullaa ja antamalla tarjoiluapua.
Taavin Muistipalvelukeskuksessa on käyty neljä kertaa vuodessa leipomassa, askartelemassa  ja laulamassa yhdessä asukkaiden kanssa.

Keväällä 2019 jaettiin stipendit  jokaisen Suur-Tapiolan yläkoulun viimeisen luokan kotitalouden oppilaalle.

Uuden Tuulen Martat on nuori ja aktiivinen marttayhdistys. Meitä yhdistää perinteinen marttatoiminta, tekemisen meininki ja halu oppia uusia asioita jakamalla ja tekemällä asioita yhdessä.

Tervetuloa mukaan toimintaan!